Matije Gupca 32, 31 550 Valpovo

Matije Gupca 32, 31 550 Valpovo

12 VELJ.

KINO VIKEND 14. -16. VELJAČE

Subota i nedjelja u 16:00 sati

SONIC:SUPER JEŽ

(Sonic the Hedgehog)

Žanr: akcija, avanturistički, obiteljski, SINKRONIZIRANO!

U kinima od: 13.02.2020.

Trajanje:  100 minuta

Uloge:  Ivan Đuričić, Luka Bulović, Ivan Šarić, Ana Magud, Ronald Žlabur

Sadržaj: Sonic: Super jež je akcijska obiteljska komedija, temeljena na jednoj od najpopularnijih globalnih videoigrica Sege čiji je glavni protagonist sarkastičan svijetloplavi jež. Sonic: Super jež temeljen je na megapopularnoj igrici o plavom ježu sa supermoćima. U filmu pratimo Sonicovo snalaženje u životu na Zemlji u čemu mu najviše pomaže njegov novi najbolji ljudski prijatelj – lokalni policajac Tom. Najveću nepriliku stvara im zločesti doktor Robotnik (Jim Carrey) koji pokušava uloviti Sonica kako bi od njega ukrao supermoći i zavladao svijetom.

 

Petak, subota i nedjelja u 18:00 sati 

MARICA I IVICA

(Gretel and Hansel)

 

Žanr: horor

U kinima od: 13.02.2020.

Trajanje:  87 minuta

Uloge: Sophia Lillis, Alice Krige, Jessica De Gouw

Sadržaj: U dalekoj i magičnoj zemlji žive brat i sestra koje glad natjera da napuste vlastiti dom i krenu u šumu u potragu za hranom. Djeca nakon nekoliko dana lutanja nailaze na veliku kuću s obiljem hrane i mjestom za spavanje te im se to učini kao idealno mjesto za odmor. Ubrzo, počinju primjećivati čudne stvari oko kuće i neobično ponašanje starice koja u toj kući živi. Dok su oni sumnjičavi oko svega što se oko njih događa, mračne tajne počinju izbijati na površinu.

 

Petak, subota i nedjelja u 20:00 sati

SVJETIONIK

(The Lighthouse)

Žanr: drama, fantazija, horor

U kinima od: 01.11.2019.

Trajanje:  109 minuta

Uloge: Willem Dafoe, Robert Pattinson, Valeriia Karaman

Sadržaj: Nakon što je svojim stravičnim prvijencem Vještica (Sundance – Nagrada za najboljeg redatelja) utjerao strah u kosti oduševljenim kritičarima i gledateljima, redatelj Robert Eggers na platna donosi još jednu hipnotizirajuću horor-fantaziju. Radnja se odvija krajem 19. stoljeća, a prati dva čuvara svjetionika (u interpretaciji Willema Dafoea i Roberta Pattinsona) na jezovitom, zabačenom otoku. Pod teretom skučenog prostora, ljubomore i osjetljivih živaca, odnos između starca i mladića puca. Paranoja se nakuplja i prerasta u brutalan psihički rat. Za halucinatorni efekt ovog košmarnog trilera uvelike je zaslužna i kamera snimatelja Jarina Blaschkea (Vještica). Film je osvojio nagradu FIPRESCI u sklopu 15 dana autora u Cannesu.

© 2017 Valpovački poduzetnički centar d.o.o., Matije Gupca 32, 31 550 Valpovo, OIB: 94485284888, Temeljni kapital društva 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti