Matije Gupca 32, 31 550 Valpovo

Matije Gupca 32, 31 550 Valpovo

28. 07. 2017.

Odobren EU projekt izgradnje poduzetničkog inkubatora u Valpovu

Odobreno gotovo 12 mil. kn vrijedan EU projekt izgradnje poduzetničkog inkubatora u Valpovu!

Nakon pripreme i prijave na natječaj u proteklom razdoblju, za našu lokalnu zajednicu odobren još jedan EU projekt, izgradnja poduzetničkog inkubatora. Projekt u vrijednosti gotovo 12 milijuna kuna, 99 posto EU sufinanciranja, a prije svega potpora i dodatna mjera u našoj zajednici za razvoj malog i srednjeg poduzetništva i tehnologija koje su nam potrebne na razvoj CNC obrade metala, prerade voća i povrća kao i opreme koja je nužna za daljnji razvoj pčelarstva u našem kraju. Budući prostor koji omogućava i perspektivu za razvoj sadržaja za edukaciju i razvoj IT programa.

Nositelj projekta je Grad Valpovo, a partneri su: Valpovački poduzetnički centar, Poduzetnički inkubator OSVIT i Miholjački poduzetnički centar. Projekt će se financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj – Razvoj poslovne infrastrukture. Ukupna vrijednost projekta je 11.935.871,63 kn, a vrijednost aktivnosti Grada Valpova su oko 10.900.000,00 kn. EU financiranje projekta je blizu 99%.

Provedbom projekata pridonijet će se razvoju i poboljšanju kvalitete poduzetničko poslovne infrastrukture i povećanju broja proizvoda/usluga koje ona omogućava na području Valpovštine i Miholjštine, ali i cijele Osječko-baranjske županije jer se njime stvaraju uvjeti za veću konkurentnost malih poduzetnika, olakšava ekonomsko iskorištavanje novih ideja i potiče stvaranje novih poduzeća. Povezivanjem poduzetničkih inkubatora u Miholjcu i Valpovu osigurat će se sinergijski efekti jer će se unaprijediti dostupne poslovne pomoćne usluge, proširiti postojeća i osigurati nova infrastruktura za osnivanje, razvoj i širenje poslovanja MSP–ova. Također, omogućit će im se lakši pristup informacijama, znanjima i uslugama.

© 2017 Valpovački poduzetnički centar d.o.o., Matije Gupca 32, 31 550 Valpovo, OIB: 94485284888, Temeljni kapital društva 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti
Skip to content