Matije Gupca 32, 31 550 Valpovo

Radno vrijeme Pon - Pet: 08:00 - 16:00

Matije Gupca 32, 31 550 Valpovo

22. 03. 2022.

OKRUGLI STOL U SKLOPU PROJEKTA „Razvoj poduzetništva u gradu Valpovu kroz informiranje i umrežavanje“, KK.03.1.2.12 ODRŽIVI RAZVOJ U KONTEKSTU KLIMATSKIH PROMJENA I ENERGETSKA TRANZICIJA

U sklopu projekta Razvoj poduzetništva u gradu Valpovu kroz informiranje i umrežavanje, sufinanciranog od strane Europskog fonda za regionalni razvoj, a čiji je nositelj Valpovački poduzetnički centar d.o.o., održati će se šesti od osam okruglih stolova 25.03.2022. u 11:00h u prostorijama Poduzetničkog inkubatora.

Na okruglom stolu govoriti će se o slijedećim temama:

  • kako pokrenuti energetsku tranziciju regije grada Valpova
  • koji su prioriteti promjene industrije na području Grada Valpova za pomak prema održivom razvoju
  • potencijali iskorištavanja geotermalne energije, energija Sunca i vjetra, potencijali biomase, energija vode
  • istraživanja i razvoj tehnologija za razvoj malog poduzetništva na području Grada Valpova u smjeru proizvodnje toplinske i rashladne energije iz OIE
  • uloga ICT i razvoja metalne industrije i industrije plastike u energetskoj tranziciji na području Grada Valpova
  • mogućnosti novo zapošljavanja kroz investicije u nova OIE postrojenja

Okrugli stol moći će se pratiti putem online platforme gdje će zainteresirani moći sudjelovati odnosno postavljati pitanjima sudionicima okruglog stola.

Zoom link za praćenje: https://us05web.zoom.us/j/86335861203?pwd=c2psMTIyeW5BbXI5NjBSQ1dRa3d5Zz09

Voditelj Okruglog stola biti će prof.dr.s.c Željko Hederić, a gosti su slijedeći:

Prof.dr.sc. Davor Kralik

Kao znanstvenik radi na FAZOS Osijek, gdje je doktorirao na tematici „Proizvodnja bioplina nakon separacije iz tekuće komponente stajnjaka“. Specijalizirao je Feed Milling Technology Course u Norveškoj 2001 godine, a u sklopu Tempus projekta nastavnu specijalizaciju obavlja u Institute of Agricultural Engineering, University of Hohenheim. Član je vijeća Zajednice obnovljivih izvora energije i voditelj Grupacije za bioplin unutar Zajednice pri Hrvatskoj Gospodarskoj Komori. Član je grupacije European Society of Agricultural Enginieers (Eur AgEng) i Hrvatskog agronomskog društva te dopredsjednik Instituta za obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost.

Prof.dr.sc. Denis Pelin

Nakon diplomiranja radio je u Hrvatskoj elektroprivredi, te do danas radi kao znanstvenik na FERIT Osijek gdje je i doktorirao iz područja energetske elektronike. Predsjednik je Katedre za električne strojeve i energetsku elektroniku, te je predsjednik Odjel za industrijsku elektroniku (IE13) IEEE Hrvatske sekcije. Tajnik je Studijskog odbora za sustave istosmjerne struje i energetsku elektoniku (SO B4) pri HRO CIGRE. Autor i koautor je sedamdeset znanstvenih radova iz područja energetske elektronike i fotonaponskih sustava, voditelj projekta „Fotonaponski sustavi kao pokretači regionalnog razvoja“ financirano u sklopu programa IPA II prekogranični program Mađarska – Hrvatska.

dr.sc. Marko Vukobratović

Jedan od direktora tvrtke Base58, iz Osijeka. Nakon diplomiranja zaposlen kao mladi istraživač na FERIT Osijek pri Zavodu za elektroenergetiku gdje je doktorirao u području primjene mekog računarstva, što danas zajedno sa razvojnim timom visoko specijaliziranih stručnjaka primjenjuje u razvoju tvrtke Base58 i tehničkih rješenja za sva područja primjene u domeni elektroenergetike kroz tri tekuća projekta sufinacirana iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projektima SEGIP, PEGASOS i SIMBA primjenjuje se blockchain tehnologija u temeljnim slojevima europske SGAM arhitekture.

 

© 2017 Valpovački poduzetnički centar d.o.o., Matije Gupca 32, 31 550 Valpovo, OIB: 94485284888, Temeljni kapital društva 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti
Skip to content