Matije Gupca 32, 31 550 Valpovo

Radno vrijeme Pon - Pet: 08:00 - 16:00

Matije Gupca 32, 31 550 Valpovo

04. 02. 2022.

OKRUGLI STOL U SKLOPU PROJEKTA „Razvoj poduzetništva u gradu Valpovu kroz informiranje i umrežavanje“, KK.03.1.2.12 ORIJENTACIJA PREMA ZELENOM I DIGITALNOM GOSPODARSTVU KAO GARANCIJA ODRŽIVOG RAZVOJA

U sklopu projekta Razvoj poduzetništva u gradu Valpovu kroz informiranje i umrežavanje, sufinanciranog od strane Europskog fonda za regionalni razvoj, a čiji je nositelj Valpovački poduzetnički centar d.o.o., održati će se četvrti od osam okruglih stolova 07.02.2022. u 14:15h u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Grada Valpova.

Tema Okruglog stola je Orijentacija prema zelenom i digitalnom gospodarstvu kao garancija održivog razvoja. Voditelj okruglog stola biti će prof. dr.sc. Željko Hederić.

Sudionici okruglog stola predstaviti će svoje proizvode i projekte na kojima su radili i na kojima trenutno rade te će predstaviti proizvode i projekte koje planiraju u budućnosti.

Cijeli događaja moći će se popratiti preko zoom-a u navedenom terminu, a link je dostupan na sljedećoj poveznici:

https://us05web.zoom.us/j/83213651611?pwd=VnhkUm1TU0ZnT01pSzAwUUFhd1Q2dz09

O događaju i sudionicima

  • mogućnosti za doprinosa malih i srednjih poduzeća iz područja inovativnih tehnologija održivom razvoju
  • orijentacija prema digitalnom gospodarstvu uz smanjenje administrativnog i regulatornog opterećenja potiče razvoj sektora software industrije na području Grada Valpova
  • zeleno gospodarstvo temelji se na ekološkim inovacijama, smanjenju energetske potrošnje, korištenju obnovljivih izvora, recikliranju industrijskog otpada
  • ICT kao temelj pokretanja prema tehnološkim inovacijama i primjeni suvremenih tehnologija u procesima proizvodnje i upravljanja
  • klasteri kao poveznice do sada nepovezivih poslovnih subjekata u svrhu regionalnog razvoja
  • digitalizacija poslovanja osigurava efikasnost u proizvodnji uz smanjenje zagađenja u pravcu zelenog gospodarstva
  • mogućnosti primjena novih tehnologija u recikliranju otpadne biomase

Sugovornici:

Dean Vučinić


Sveučilišni profesor na Vrije Universiteit Brussel / Brussels School of Governance, Program europskog poslovnog komuniciranja, prije toga na VUB Fakultet tehničkih znanosti: odjel za Mehaniku, odjel za Elektroniku i informatiku. Gostujući profesor na FERIT Osijek i Tehničkom fakultetu u Puli. Njegov rad uglavnom je vezan uz istraživačko-razvojne (R&D) projekte, a obuhvaća teme vizualizacije, modeliranja i simulacije, optimizacijskih metoda i tehnika, koje se vrlo često susreću zajedno u rješavanju složenih problema unutar multidisciplinarnog inženjerstva i računarstva. sudjelovao u više od 20 EU projekata te je ekspert Europske komisije za H2020.

Zdenko Kurtović


Diplomirani Inženjer Geodezije, međunarodno iskustvo u više od 35 zemalja kao viši geodetski konzultant s izvrsnim znanjem u svim tehničkim aspektima geomatike, posebno u GNSS pozicioniranju, BIM-u i mapiranju terena. Vlasnik nekoliko patentnih prijava iz područja geodetske djelatnosti. Suosnivač DPT-a (Digital Plane Table). Razvijač jedne od prvih GPS i Glonass Permanent Reference CORS Networks (VRS) širom svijeta. Više od 23 godine iskustva u provedbi razvojnih projekata upravljanja zemljištem financiranih od strane Njemačke razvojne suradnje sa zemljama širom svijeta.

Ivan Jelušić


Operativni direktor i jedan od osnivača Orqe, hrvatskog startupa (danas tvrtka Capital Hook) koji se bavi razvojem  tehnologije First Person View (FPV) i pionirskim radom na području Remote Reality, svjetski poznat po svojem proizvodu Orqa FPV One, naočalama za upravljanje bespilotnim letjelicama. Zbog iznimnih rezultata razvoja naprednih tehnologija uključen je u rad Klaster konkurentnosti obrambene industrije, te je još kao student bio suosnivač firme Tenzor Hardware Innovation Lab. Sudjeluje u brojnim znanstveno stručnim skupovima i inovacijskim događanjima širom svijeta poput FBI National Academy Associates konferenciji u Orlandu.

Domagoj-Krešimir Jukić


Diplomirao 2019 na FERIT Osijek. Trenutačno pohađa doktorski studij na temu Optimalnog upravljanja crpno akumulacijskim hidroelektranama na Technische Universität Wien, gdje ujedno na Institutu za automatiku radi kao asistent. Kao student je radio na poslovima Embedded Hardware inženjer u tvrtki Rimac Automobili, te u CERN-u na numeričkoj analizi komponenata za akcelerator čestica (Proton Synchrotron Booster)..

 

 

Miljenko Švarcmajer

Magistar inženjer računarstva koji na osječkom FERIT-u radi na projektima vezanima uz “zelene” tehnologije i Industriju 4.0 kojima je zadatak znatno smanjiti potrošnju fosilnih goriva kao i digitalizirati procese koje su do sada u često nepovoljnim uvjetima obavljali ljudi.

Kao vlasnik obrta za računalno programiranje, specijalizirao se za digitalizaciju proizvodnih i prodajnih procesa malih poduzetnika i hrvatskih OPG-ova.

 

© 2017 Valpovački poduzetnički centar d.o.o., Matije Gupca 32, 31 550 Valpovo, OIB: 94485284888, Temeljni kapital društva 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti
Skip to content