Matije Gupca 32, 31 550 Valpovo

Radno vrijeme Pon - Pet: 08:00 - 16:00

Matije Gupca 32, 31 550 Valpovo

25. 03. 2021.

Zajedničkim nastojanjima do potpora za digitalnu i zelenu tranziciju

Valpovački poduzetnički centar bio je organizator danas održane radionice iz ciklusa Razvoj poduzetništva u gradu Valpovu kroz informiranje i umrežavanje, sufinanciranog od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Pozdravljajući sudionike pete radionice ovog projekta direktor Valpovačkog poduzetničkog centra Vanja Miličević, uvodno je rekapitulirao dosad držane radionice te najavio sljedeće, a gradonačelnik Matko Šutalo prisutnim je poduzetnicima govorio o poduzetim aktivnostima Gradske uprave na unapređivanju razvoja gospodarstva kroz planiranje i realizaciju projekata i mjera. Istaknuo je zadovoljstvo što su svi raspoloživi kapaciteti Poduzetničkog inkubatora u kojem je i održana radionica, popunjeni te najavio izgradnju drugog poduzetničkog inkubatora, osvrnuo se na mjere koje stvaraju pogodnu poduzetničku i investicijsku klimu u gradu. Najavio je skori završetak Zone malog gospodarstva 2, koja je već i prije završetka u cijelosti „zauzeta“.

U radu je sudjelovao i Marko Vuksanić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti koji je sudionicima radionice govorio o sustavu potpora malog i srednjeg poduzetništva  te ih pozvao da i dalje surađuju na optimalizaciji sustava te koriste potencijale Upravnog odjela u razvoju svojih poslovnih aktivnosti.

U nastavku radionice, koja je bila ciljano usmjerena malim i srednjim poduzetnicima usmjerenima k digitalnoj i zelenoj tranziciji, pa stoga i zbog aktualnih epidemioloških mjera s ograničenim auditorijem, Vanja Miličević, pojasnio je postupak i sve elemente prijave na javni poziv za jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u te poslovne aktivnosti.

Kako je naglasio, najmanji iznos potpore je 500.000 kuna, a najveći 7,5 milijuna kuna, a VPC će, pored ove radionice, svim zainteresiranim poduzetnicima i dalje pružati konkretnu podršku pri aplikaciji na javni poziv i tako potvrditi zajednički interes poduzetnika,  gradske uprave i gradskih potpornih institucija za napredak gospodarstva kao temeljnog preduvjeta za ukupni razvoj.

Radionica je zaključena nizom pitanja koje su sudionici postavili organizatorima, iskazujući tako svoj interes za sudjelovanje  na pozivu za ostvarivanje potpora.

 

 

© 2017 Valpovački poduzetnički centar d.o.o., Matije Gupca 32, 31 550 Valpovo, OIB: 94485284888, Temeljni kapital društva 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti
Skip to content